Yhdessä

Tänään keskiviikkona 23.8. Sarka-museolla järjestettiin Yhdessä-päivä. Päivän tavoitteena oli jakaa vinkkejä ja tietoutta tapahtumienjärjestämisestä ja tapahtumatoiminnasta seuroille, yhdistyksille ja muille toimijoille. Päivän aikana seminaaritila Riihessä pidettiin puheenvuoroja, joissa aihetta lähestyttiin niin tiedottamisen, talkootoiminnan, Rompepäivien kuin turvallisuusasioidenkin näkökulmista. Useiden eri yhteisöjen edustajia saapui tapahtumaan mukavasti sekä läheltä ja että kaukaa.

yhdessä_elsa

Tervetulokahvien jälkeen amanuenssi avasi tilaisuuden kertomalla talkootöiden järjestämisestä ja siinä huomioonotettavista asioista. Vakuutusasiat saivat erityishuomiota, sillä ne eivät tärkeydestään huolimatta välttämättä nouse talkootöitä järjestettäessä ensimmäisenä mieleen. Seuraavan puheenvuoron piti Kati Uusitalo Loimaan lehdestä. Luvassa oli kattava paketti tietoa ja vinkkejä tapahtumista tiedottamisesta. Onnistuneen tiedottamisen avain nykypäivänä on käyttää useita eri viestintäkanavia. Puheenvuoron lomassa heräsi keskustelua siitä, miten erityisesti nuoriso saataisiin tavoitettua.

yhdessä_huittiyhdessä_iina

Kalle Huitti kertoi tapahtumien järjestämisestä RompeLoimaan näkökulmasta. Suurella tapahtumalla, jolla on jo pitkät perinteet, on ollut takanaan sekä nousun että hiipumisen aikoja. Kun tapahtumaa on järjestetty useamman vuoden ajan, ajoittainen uudistuminen on tärkeää. Timo Reiman Pelastuslaitokselta jatkoi kertomalla turvallisuus- ja lupa-asioista tapahtumia järjestettäessä. Varsinkin isoissa tapahtumissa turvallisuusseikat ja luvat ovat iso osa tapahtuman järjestämistä.

Päivän päätteeksi näyttelyamanuenssi perehdytti kuulijat talkootoiminnan historiaan. Talkoot ovat muuttuneet ajan kuluessa, mutta niihin liittyy nykypäivänäkin tiettyjä tunnuspiirteitä. Erityisesti kestityksellä on yhä varsin yleisesti paikkansa osana talkootoimintaa mukavan yhdessäolon ohella. Riihen ohjelman päätyttyä halukkaat osallistujat pääsivät vielä näyttelyamanuenssin johdolla tutustumaan museon Yhteistuumin-näyttelyyn.

yhdessä_yhteist

Yhdessä-päivä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kun osallistujilta kysyttiin päivän päätteeksi, kokivatko he tällaisen tapahtuman hyödylliseksi ja kannattavaksi, ainakin museotyöntekijän silmiin näytti siltä, että jokaisen osallistujan käsi nousi pystyyn myönteisen vastauksen merkiksi. Ilmeisen onnistunut päivä siis!

– Museotyöntekijä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s