Jouluaskartelua

Saran joulunajan ohjelmaan kuuluvat tänäkin vuonna jouluaskartelupajat. Ensimmäinen jouluaskartelupaja järjestetään kuluvan viikon sunnuntaina 26.11. Silloin askarrellaan paperinen himmelikoriste. Seuraavalla kerralla sunnuntaina 10.12. askarrellaan paperinen enkeli ja sitä seuraavalla kerralla punatulkku villalangasta. Tämän vuoden askartelupajoissa halusimme huomioida materiaalien uusiokäytön, ja tämän viikon pajassa ja seuraavassa sunnuntaina 10.12. järjestettävässä pajassa askartelumateriaalina käytetäänkin vanhojen lehtien ja kirjojen sivuja.

joulu web3

Jos himmelin teko ei ole ennestään tuttua, sunnuntain pajassa pääsee hyvin jyvälle himmelin peruspalikan kokoamisesta. Kokeneemmalle tekijälle paperi tarjoaa uuden tuttavuuden rakennusmateriaalina. Perinteinen himmeli valmistetaan oljista, mutta modernin himmelin voi tehdä vaikkapa pilleistä. Myös paperi soveltuu himmeliaskarteluun, joskin se vaatii hieman enemmän vaivannäköä työn alkuvaiheessa. Mallihimmeliä suunnitellessa museotyöntekijä totesi kuitenkin, että paperin pyörittely putkiksi oli itsessään aika hauskaa puuhaa.

Askartelupajojen välissä sunnuntaina 3.12. museossa vietetään jälleen perinteisiä Joulumyyjäisiä. Myyjäisten myyntipaikat on ulkopaikkoja lukuun ottamatta jo kaikki varattu. Innokkaimmat kyselivät myyntipaikkoja jo kesällä, joskin niitä ei ihan niin aikaisin ollut vielä mahdollista varata. Myyjäisistä voi ostaa monenlaisia käsityöläisten tuotteita, leivonnaisia ja muita joulunajan herkkuja. Ravintolassa on myyjäispäivänä tarjolla joulupuuro ja joululounas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s