RUISLEIPÄ

Sarka-sunnuntaina 28.1. vaihtuvien näyttelyiden tilassa avautui uusi Ruisleipä-näyttely. Ruisleipä- suomalainen ruisleipä nyt ja ennen kertoo rukiisen leivän historiasta ja nykyisyydestä. Näyttelyssä tutustutaan niin taikinajuuren saloihin, erityyppisiin ruisleipiin, kuin rukiin viljelyynkin.

ruisleipä1

Näyttelyn avajaiset alkoivat kello 14 seminaari- ja kokoustila Riihessä. Olavi Ala-Nissilä lausui tilaisuuden alkusanat, minkä jälkeen Maija Haavisto kertoi vuosien kokemuksella ruisleivän leipomisesta perinteisin menetelmin. Museonjohtaja Teppo Vihola avasi laajemmin suomalaisen ruokakulttuurin historiaa ja suomalaisten ruokavaliossa aikojen saatossa tapahtuneita muutoksia.

ruisleipä2

Maija Haavisto toi tilaisuuteen myös itse leipomansa ruislimpun. Limppu on maistunut hyvin museon henkilökunnalle.

ruisleipää3

Yleisöä saapui avajaisiin runsaasti ja tyhjiä tuoleja ei Riihessä juuri ollut. Museonjohtajan puheenvuoron jälkeen oli aika tutustua uunituoreeseen näyttelyyn. Kuten tavallista näyttelyä rakennettaessa, työn loppuun saattamisessa tuli hieman kiire ja viimeisiä tekstitarroja teippailtiin seinään vielä sunnuntai-aamupäivällä! Ajoissa ehdittiin silti. Ruisleipä on esillä vaihtuvien näyttelyiden tilassa vuoden 2018 loppuun. Näyttelystä tehdään myös kiertonäyttely, joka tulee kiertämään mm. Suomen kirjastoissa.

-Tutkija-graafikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s