Toisiamme tukien

Kun olimme saaneet uuden perusnäyttelyn valmiiksi, saimme mieluisia vieraita. Satakunnan museo Porissa oli aloittamassa oman perusnäyttelynsä uudistamista ja näyttelytyöryhmä tuli katsomaan meidän ratkaisujamme. Ongelmat ovat tällaisissa projekteissa melko samanlaisia riippumatta siitä mikä museo sitä tekee. Näyttelytila on melko kookas ja käytettävää rahaa niukasti. Sisältöä on kuitenkin pakko karsia tilan ja rahoituksen rajoitusten mukaan.

Satakunnan museon uusi perusnäyttely Elon merkkejä kertoo kattavasti ja monipuolisesti maakunnan historiasta aina esihistorian ajoista 1970-luvulle ja tähän päivään. Kolmen kerroksen ja 1500 m2 näyttely on huima aikamatka sekä satakuntalaisten että erityisesti porilaisten elämään eri aikoina. Näyttelyssä on käytetty uutta tekniikkaa ja uusia esittämisen tapoja.

Porisee4

Elon merkkejä-näyttelyssä hyödynnetään uutta tekniikkaa. Esineistä saa lisätietoja klikkaamalla kuvia multimediassa.

Porisee2

Omasta perusnäyttelystämme ovat päässeet elementtinä Satakunnan museon näyttelyyn suuret taustavalaistut valokuvat, jotka luovat näyttelyyn kunkin aikakauden tunnelmaa ja tilantuntua. Me puolestamme tutkimme Porin näyttelyssä näyttelyrakenteita, valaistusratkaisuja ja tekstien sijoittelua rakenteisiin ja multimediakioskeihin. Saimme näistä hyviä eväitä omaan suunnittelutyöhömme. Näin vuoroin vieraissa!

Porisee5

Suuret taustavalaistut kuvat ovat tuttuja elementtejä Saran perusnäyttelystä.

Porisee3

Näyttelystä löytyvällä kyntö-simulaattorilla voi kokeilla kyntöhommia hevosen kanssa.

Porisee1

Perusnäyttely on rakennettu kolmeen kerrokseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s