Palavereja näyttelysuunnittelun ytimessä

Säännöllisesti pidettävien Viikki-hallin rakentamiseen liittyvien työmaakokousten lisäksi museolla palaveerataan Viikki-halliin liittyen myös toisenlaisissa merkeissä. Näissä palavereissa kädet viuhuvat pöydän molemmin puolin. Välillä kurtistellaan kulmia, välillä nyökkäillään hyväksyvästi. Selitetään, kysellään, tehdään huomioita. Neuvottelupöydällä makaa esinelistoja ja pohjapiirustuksia, näytöllä vilahtelee havainne- ja esinekuvia.

Ollaan näyttelysuunnittelun ytimessä. Tulevan näyttelyn yleisajatus ja monien yksityiskohtien ideat olisi saatava puristettua sellaiseen muotoon, että niitä voidaan käytännössä toteuttaa. Onko tilaa kaikelle suunnitellulle? Mikä näyttelyosio kaipaa vielä lisää pohdintaa? Millainen on esineiden ja kuvien suhde?

DSC_8048

Yksin ei museon henkilökunta näiden pähkäilyjensä kanssa ole. Neuvottelupöydän äärestä löytyy myös suunnittelun ammattilaisia. Tässä vaiheessa projektia apunamme on salolaisen ProtosDemosin väki. Heidän kanssaan haetaan ratkaisuja, jotta jokainen esine löytää oikean paikkansa, näyttelytilassa olisi helppo liikkua, näyttely etenisi ymmärrettävästi ja tilat miellyttäisivät silmää.

Seuraavaa palaveria valmistellen,
näyttelyamanuenssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s