Kesätunnelmia

Kesä on mukavaa aikaa museossakin, kun kesälomalaiset kiertävät Suomea ja vierailevat museossa. Kesän aikana ryhmät, perheet ja kaveriporukat pistäytyvät museossa joko pidemmän kaavan mukaan tai pikaisemmin matkalla jonnekin.

Museolla tapahtuu monenmoista kesän aikana. Heinäkuussa museon perusnäyttelyyn pääsee tutustumaan oppaan johdolla arkisin maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin. Nämä yleisöopastukset alkavat klo 12 museon aulasta ja kierrokselle voi osallistua pääsylipun hinnalla. Ensimmäinen kesän opastus pidetään sunnuntaina 1.7. Lasten opastetut kierrokset ovat tiistaisin ja torstaisin klo 11, jolloin kierretään näyttelyä oppaan kanssa lapsille sopivan teeman kanssa.

Heinäkuun 19. päivä torstaina museolla vietetään Maatalousmuseon kesäpäivää. Museolla voi tavata kotieläimiä, osallistua opastetuille kierroksille ja kepparikisoihin. Lisäksi luvassa on kasvomaalausta ja muuta koko perheen puuhaa.

DSC_8094_muokattu

 

DSC_8260_muokattu

Museon pihalla kesän ajan kävijöitä tervehtivät puput, lampaat ja kanat. Kanalassa kotkottavat maatiaiskanat Matilda, Viivi, Kaija, Paula sekä Clarice. Kanalan kukko on nimeltään Hector. Pörröiset puput Nutta ja Nappu asustavat omassa mökissään intoutuen välillä kaivamaan maata ja rakentaen omia kulkuväyliään. Lampaat Rusetti, Napero ja Nöpö viettävät rauhallista laiduneloa omassa aitauksessaan. Pihalla pääsee myös kokeilemaan puujalkoja tai köydenvetoa kaverin kanssa ja etupihalla polkutraktorit ja keppihevoset kutsuvat leikkimään. Kesä koostuu monista asioista kuten kävijöiden iloisista ilmeistä, vehreästä ruohosta, kesäeläinten äänistä ja pihalla telmivistä lapsista, joten kesän soisi jatkuvan vain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s