Esineiden tulvaa

Heinäkuun lopulta lähtien Loimaalle on kurvannut pari kertaa viikossa täysperävaunullinen rekka kyydissään muodoltaan mitä kummallisempia, pellavakankaaseen ja kuplamuoviin käärittyjä ja kuljetuslavoille tukevasti kiinnitettyjä möhkäleitä sekä parisataa pahvilaatikkoa. Möhkäleiden ja laatikoiden sisältä paljastuu Viikin entisen maatalousmuseon Sarkaan siirrettävä esinekokoelma. Tilanne on kutkuttava, sillä Sarka-museon henkilökunta pääsee nyt ensimmäisen kerran käsiksi esineisiin, joiden varaan näyttelyä on suunniteltu.

lasti saapuu 10_8_2018 iw (4) web

Kaikkiaan Helsingistä siirtyy Sarkaan 1429 kokoelmaesinettä sekä niihin liittyvää arkistomateriaalia. Kaikki esineet eivät olleet Viikin näyttelyssä esillä ja tilanne on sama Loimaallakin. Suunnitelman mukaan esille asetetaan kuitenkin yli 600 esinettä.

Tässä vaiheessa esineistö sijoittuu Loimaalla kolmeen osoitteeseen. Suuret, näyttelyyn tulevat esineet kuljetetaan suoraan vastavalmistuneeseen halliin. Paikoilleen niitä ei kuitenkaan vielä saada, vaan ne nostetaan opetustilojen puolelle odottamaan näyttelyrakenteiden valmistumista ja näyttelyyn pääsyä. Suuret varastoitavat esineet puolestaan on kuljetettu suoraan museon varastoon. Vuokrattuun väliaikaistilaan on siirretty kaikki pieni ja keskisuuri esineistö, joka suurelta osin on pakattu laatikoihin ja rullakoihin.

lasti saapuu 10_8_2018 iw (14) web

20180806_153744 EH muokPari lastillista tavaraa vielä odottaa Helsingissä kuljetusta Loimaalle. Museon henkilökunnalla siis riittää purettavaa vielä hyväksi toviksi. Väliaikaistilassa oleva esineistö lajitellaan näyttelyyn tuleviin ja varastoitaviin. Samassa yhteydessä esineiden kunto tarkistetaan, tarvittaessa esineitä kuvataan ja tehdään viimeisiä esinevalintoja.

Lastauslavojen, laatikoiden ja rullakoiden keskeltä,
näyttelyamanuenssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s