Värisävyjä ja levymittoja

Uuden näyttelyn suunnitteluprojektissa ollaan vaiheessa, jossa prosessi näyttäytyy suurten kokonaisuuksien sijaan valtavana määränä pieniä yksityiskohtia. Ja tässä vaiheessa yksityiskohdat tulevat usein ilmi kysymysten muodossa. Niitä ropisee kuin omenoita alas puusta syystuulessa.

Vaikka mahdollisimman moni näyttelyrakenteiden yksityiskohta on pyritty varmistelemaan jo suunnittelupöydällä, riittää niitä pohdiskeltavaksi vielä pitkäksi aikaa. Pyöristetäänkö levyjen kaikki reunat? Mikä vanerin laatuluokka vastaa haluttua lopputulosta? Millainen levypaksuus riittää seinään kiinnitettäviin levyihin? Mikä maali on esineystävällisin? Jos levykoko ei riitä, mihin sauma halutaan?

dav

Näyttelysuunnittelijan kanssa on pohdittu tulevan näyttelyn värejä. Onko näyttely väritykseltään raikkaan viileä vai löytyvätkö sen sävyt syksyn väripaletista? Toistetaanko esineiden värimaailmaa vai haetaanko kontrasteja? Mikä väri toimii isona pintana, mikä pienenä väriläiskänä? Miten näyttelyvalaistus vaikuttaa värisävyihin? Muutaman koesuunnitelman ja parin koemaalauksen jälkeen näyttelyn väreistä on päästy tyytyväiseen yksimielisyyteen.

sdr

Värien pohdintaa

Ilahduttavaa on ollut huomata, että näyttelyprojektiamme seurataan ja sen edistymisestä kysellään sekä museon lippukassalla että missä vain väki sarkalaisiin törmää. Tuntuu kannustavalta, että sekä tekemisemme että esille tuleva kokoelma herättävät kiinnostusta. Välillä saamme vastata tarkkoihinkin kysymyksiin esille tulevista esineistä ja niiden kunnosta, mutta ehdottomasti eniten kysytään: ”Milloin näyttely on valmis?”. Tällä haavaa voimme kertoa, että näyttelyn valmisteluaikaa on hieman pidennetty ja näyttely avataan yleisölle vuoden 2019 alkupuolella.

Museon henkilökunnan mielessä takoo puolestaan tällä hetkellä kiivaimpana yksi kysymys: ”Mikä näyttelylle nimeksi?”. Onko sinulla hyvää ehdotusta?

Jo seuraavia yksityiskohtia tähyten,
näyttelyamanuenssi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s