Ennen koneita -näyttely avoinna!

Perjantaina 1.3.2019 pitkä ja vaiheikas näyttelynrakennusurakka sai päätöksensä, kun museolla juhlittiin Ennen koneita-näyttelyn avajaisia. Avajaisvieraita saapui liki 200 ja tunnelma oli iloisen juhlava.

IMG_0488

IMG_0400IMG_0537

Tilaisuuden avasi näyttelyhallin yhteydessä sijaitsevassa upouudessa Aitta-tilassa Suomen maatalousmuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä. Museonjohtaja emeritus Teppo Vihola esitteli puheessaan Viikin maatalousmuseon kokoelmien vaiheita sekä uutta Ennen koneita-näyttelyä.

IMG_0334

Olavi Ala-Nissilä

IMG_0387

Teppo Vihola

IMG_0471

Antti Herlin

IMG_0351

Ystävänpäivän Kulttuurikuokka luovutettiin tilaisuudessa Teppo Korhoselle.

Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlinin puheen jälkeen oli aika nauttia tarjoiluista sekä tutustua uunituoreeseen näyttelyyn.

IMG_0510

Näyttelyn yli 500:sta esineestä jokaiseen voi tutustua tarkemmin esinetekstinäyttöjen avulla. Viimeisiä englannin- ja ruotsinkäännöksiä esinetiedoista siirrettiin kiireesti sovellukseen ja näyttely- ja Aittatilaa siivottiin kiivaasti vielä perjantai-iltapäivällä, mutta avajaisten alkaessa klo 17 oli kaikki valmista.

IMG_0617

Mikä tuo seinällä oleva esine mahtaa olla? Onko se ehkä kotoisin meidän kotipaikkakunnaltamme? Esinetekstinäyttöjen avulla saa helposti tarkempaa tietoa mistä tahansa näyttelyn esineestä.

IMG_0651IMG_0634

IMG_0794IMG_0896

IMG_1077

Moni museon henkilökunnasta ja usea avajaisvieras juhlisti tilaisuutta kansallispuvussa. Tunnistatko, mitkä paikkakunnat olivat edustettuina?

IMG_1111

Tilaisuuden päätteeksi museonjohtaja Sami Louekari lausui avajaisten päätössanat ja kiitti osallistujia illasta.

Museon henkilökunnalla oli hymy herkässä kovan työn jälkeen. Kenties paras palkinto tehdystä työstä oli nähdä innostus näyttelyyn tutustuvien avajaisvieraiden kasvoilla.

Kohti seuraavia haasteita,

Tutkija-graafikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s